Jazzkonsert Fredrik Nordström Blue

Fredrik Nordströms Blue gästar Åsby kulturhus!
Missa inte chansen att se och höra denna spännande konstellation!

Inträde: 150:-

Fredrik Nordström – saxofon (f.1974) Uppväxt i Sandviken och boende i Stockholm sedan 1995. Har sedan skivdebuten 2000 med en slående kreativitet och produktivitet haft en mängd egna projekt; från trio med Palle Danielsson & Fredrik Rundqvist till elvamannabandet VIBB samt som tongivande medlem i Dog Out och SURD. BLUE är Fredriks sjunde album i eget namn. Han blev utsedd till 2002 års ”Jazz i Sverige”-artist och har framträtt med egna band och som medlem i andra grupper runt om i världen tillsammans med bl.a Mat Maneri, Gerald Cleaver, Tim Hagans, Björn Yttling och Lindha Kallerdahl.

Bobo Stenson – piano (f.1944) Förutom den egna trion och ett stort knippe plattor utgivna på ECM har Bobo spelat med ”alla”; från Börje Fredriksson och Sonny Rollins, via Jan Garbarek och Don Cherry till Charles Lloyd och Tomasz Stanko. Kort och gott – en levande legend.

Mattias Welin – kontrabas (f.1965) har efter många år i Stockholm återvänt till barndomsstaden Växjö. Flitigt förekommande i en mängd sammanhang; Yun Kan 5, Carin Lundin, Dog Out, Anders Widmark och Ingrid Jensen för att nämna några.

Jon Fält – trummor (f.1979) På senare år har Jons kreativa spel hörts med bl.a. Bobo Stenson trio, Yun Kan 5, The Stoner, Mattias Windemo och Lina Nyberg. Dessutom har Jon tilldelats Alice Babs Jazzstipendium!

”Det handlar om fyra högst personliga musiker. Individer som konsekvent söker egna obrutna marker, framåt, oavsett inbördes ålders avstånd, erfarenheter och utvecklingsfaser. Aldrig ointressant.”
Orkesterjournalen

blue.jpg