Fredrik Norén Band

Fredrik Norén har sedan 18 års ålder spelat med så gott som samtliga svenska jazzmusiker - Lars Gullin, Rolf Ericson, Bengt Hallberg, Lars Färnlöf, Bernt Rosengren m fl, samt med många amerikanska jazzsolister, bl a Dexter Gordon, Ben Webster, Jimmy Heath och Nicholas Payton. 1978 bildades FNB, Fredrik Norén Band, och har sedan dess tillhört toppskiktet inom svensk jazz. 1980, (Orkester Journalens och Rikskonserters omröstning ”Jazz i Sverige”) och 1995, (Jazz-radions omröstning bland landets jazzkritiker) valdes FNB till ”Årets svenska jazzgrupp”!
Fredrik har en sällsynt förmåga att knyta nya intressanta jazzmusiker till sin grupp. Detta sätter sin prägel på musiken som blir vital, nyfiken och spännande. FNB har även framträtt och turnerat med de amerikanska jazzsolisterna Jimmy Heath, Craig Handy, Ron Blake och Nicholas Payton.
I Maj 2006 mottagare av Västerås stads Jazzpris till minne av trumpetaren och kompositören Lars Färnlöf och i Juli 2006 mottagare av Lars Gullin-priset instiftat av Lars Gullin Sällskapet, Kultur- och fritidsnämnden på Gotland samt jazztidningen Orkester Journalen.

Fredrik Norén, trummor
Niklas Wennström, bas
Erik Lindeborg, piano
Magnus Dölerud, saxofon