Back to All Events

NEW TANGO ORQUESTA

Den 23 september släpps Vesper, New Tango Orquestas femte album. I över tio år har NTO utvecklat sin alldeles unika stil med element från modern kammarmusik, klassisk barock, nuevo tango, minimalism och improvisation. I våras släpptes liveplattan The Kiev Concert inspelad inför fullsatt salong under kristallkronorna i Oktoberpalatset i Kiev, en skiva som enligt kritiker.se hittills fått den bästa samlade kritiken av alla skivor 2009. Vesper blir bandets första studioskiva på över fem år.

NTO har, genom år av turnerande, mutat in sin alldeles egna självklara plats på den internationella musikscenen. Publiken har slutit upp på konserthusturneer i Kina, rockklubbar i Moskva, tangoklubbar i Buenos Aires, jazzklubbar i Istanbul och åtskilliga festivaler här hemma i Norden och i Europa. Under hösten ges följande konserter i Sverige och Tyskland: 26/9 - Göteborg, 27/9 - Båstad, 29/9 - Kristianstad, 1/10 - Lübeck, 2/10 - Borken, 3/10 - Potsdam, 4/10 - Ibbenbüren, 5/10 - Oldenburg, 9/10 Härnösand, 10/10 - Linköping, 3/11 - Gnesta, 4/11 - Stockholm, 5/11 - Åsby.

Johanna Dahl - cello
Peter Gran - elgitarr
Thomas Gustavsson - piano
Josef Kallerdahl - kontrabas
Livet Nord - violin
Per Störby - bandoneon

Entré 140:-
Student, Pensionär 80:-

Läs mer om NEW TANGO ORQUESTA och lyssna på deras musik på www.nto.nu

NTO_vesper.jpg
Earlier Event: October 17
Konstslingan via Åsby Kulturhus
Later Event: November 15
Jingleswing Henrik Nordén Quartet