Rummet

IMG_9643_edited.jpg

Inspelningsstudio- KonserteR- Konst- konferens mm. 

Åsby Kulturhus - en mötesplats för upplevelser.

  • Musik - Åsby kulturhus fungerar utmärkt som konsertlokal för all sorts musik, bäst lämpar sig dock helakustisk musik som kan dra nytta av akustiken i rummet. Under åren har Åsby kulturhus anordnat ett stort antal konserter med ett brett utbud av musik jazz, klassisk, folkmusik, tango mm. Möjligheten att vid konsertframträdandet få en professionell live-inspelning, har visat sig vara en mycket lyckad kombination för flertalet besökande konstellationer eftersom lokalen samtidigt är en inspelningsstudio.

 

  • Inspelning Åsby Kulturhus används också flitigt som inspelningsstudio, lokalens rymd och träbeklädda golv, väggar och tak ger en fin akustik som lämpar sig ypperligt för akustisk musik så som jazz, klassisk, folkmusik, kör etc. Rummet är försett med akustikdämpande gardiner som används efter önskemål, akustiken kan på så sätt justeras från stor till dämpad med alla gardiner fördragna. En trappa upp i huset ligger det nybyggda kontrollrummet som också med fördel kan användas vid inspelning av enstaka instrument eller röster.

 

  • Konst Åsby Kulturhus har genom åren genomfört ett flertal olika konstevenemang, konstutställningar, foto, installation, poesikvällar etc. Eftersom fönsterluckorna i rummet är specialdesignade för att i stängt läge helt bli en del av väggen så kan väggytan för hängning varieras mellan stängd eller öppen lucka. Det finns även en parkliknande omgivning runt huset som används för utställning av skulpturer.

 

  • Konferens Åsby Kulturhus fungerar även utmärkt som konferenslokal för mindre sällskap, det finns ljudsystem, projektor med duk, OH, whiteboard samt blädderblock i lokalen och fiberanslutning med WiFi. Samarbetet finns med Cateringfirma för förmedling av helhetslösning med mat och dryck.

 

  • Fantasi Åsby Kulturhus är först och främst just ett rum, kanske kan ni hitta på nya ändamål för lokalen, vi tar emot förfrågningar och önskemål.

 

 

KONTAKTA OSS